Lomilux
Menu
Acoperiri pe baza de apa pentru exterior

Utilizarea lacurilor pe bază de apă pentru exterior este  bine implementata datorită numeroaselor avantaje pe care le ofera: reducerea emisiilor de solvenți în atmosferă, timp scurt de prelucrare , elasticitate si rezistenta excelenta a peliculei de lac la schimbări de temperatură și la actiunea agenților atmosferici, usurinta in lacuirea repetata și nici un risc de combustie spontană a prafului rezultat in urma pulverizarii.
În ceea ce privește compozitia produselor  de lacuire,  clientii cer cea mai buna performanta posibila obtinuta cu ajutorul tehnologiei  in ceea ce priveste durabilitatea pe termen lung, indiferent de costul materiilor prime. Această provocare ofera o rampa de lansare pentru abordarea științifică adoptată de laboratoarele ICA Group în vederea dezvoltării lacurilor pe  bază de apă pentru exterior, ajutate de programe de simulare inovatoare care permit determinarea performanței produsului prin supunerea acestuia la testele artificiale de imbatranire a peliculei.
În ultimii ani, progresele în domeniul nanotehnologiei au permis cresterea nivelului de performanta fizica/chimica  a peliculei de lac. În special, provocarea a fost de a realiza un nivel ridicat de duritate și rezistență la zgârieturi, abraziune, șocuri și agenții externi agresivi, fără a compromite transparența, care este o caracteristică foarte importantă a lacuirii lemnului.
Astăzi, gama produselor de lacuit pe bază de apă pentru exterior este marcata prin perfecta  combinatie intre durabilitate pe termen lung și frumusete, protectie indelungara  pentru rame si obloane.
Laboratoarele de cercetare și dezvoltare ale ICA Group au dezvoltat o noua gama de lacuri pentru exterior pentru rame si obloane din PVC. Aceste produse de înaltă calitate asigura un nivel excelent de atractivitate, protecție și aderență.
Agenti de impregnare transparent/ colorati

 Agenții de impregnare ai ICA Group asigura excelentă penetrare a substratului de lemn, asigurand adeziunea ciclurilor de vopsire și creșterea duratei de viață a obiectului fabricat.

Gama de produse a fost extinsa de-a lungul anilor astfel încât să acopere toate cerintele ciclurilor de vopsire. Caracteristca agentilor de impregnare pentru lemn de conifer este uniformizarea atât pe ramele din lemn masiv cat și pe cele executate din elemente imbinate in dinti si au o capacitate mare de curgere (uniformizare).
Chiar si speciile de lemn, care sunt bogate în extracte natural (rasini) nu reprezintă o problemă, deoarece agenții de impregnare ai ICA Group pentru speciile de foioase asigura absența petelor pe obiectul acoperit ca urmare a fluiditatii excelente ale produsului.
Grupul a dezvoltat, de asemenea, o serie de produse specifice pentru utilizare  la grinzi și panouri, care oferă o bună acoperireputand fi aplicate prin pensulare sau prin pulverizare și avand o mare varietate de nuante.
Agenții de impregnare pe bază de apă ai ICA Group sunt disponibili intr-o gama variata de culori, cuprinse intr-un paletar de culori si de asemenea se pot produce mostre de culoare la cererea clientilor.

 
Agenti de impregnare albi

Ciclurile pentru exterior albe sau pigmentate încep cu selectarea agentului de impregnare cel mai potrivit pentru ciclul în cauză. Gama agenților de impregnare ai ICA Group oferă o varietate de produse pentru a se potrivi tipului de lemn utilizat și tipului de efect final dorit a fi atins.
Acești agenți de impregnare oferă o bună acoperire și ușurinta in vopsire.
Alături de avantajele menționate mai sus, este posibil să selectați produsele care îndeplinesc cel mai eficient cerințele ciclului utilizat, cum ar fi, de exemplu, usurinta la slefuire , proprietati de blocare și sigilare sau continut de substanta solida ridicat.

Agenti de impregnare pastel

Agenții de impregnare pastel ai ICA Group oferă și posibilitatea de a selecta culoarea pentru obiectul fabricat dintr-un paletar de culoari pe nuante; alternativ se pot obtine culori eșantion personalizate.

In plus, este posibil să se modifice gradul de acoperire al culorii finale prin adăugarea in lacul transparent a unui mic procent de agent de impregnare pastel.

Straturi intermediare si grunduri

Produsele intermediare și grundurile sunt foarte importante pentru succesul unui ciclu de vopsire, și de aceea ICA Group oferă o gamă largă de produse care diferă în funcție de nivelul lor de aplicare, gradul de acoperire, putere de etanșare și usurinta la slefuire.
Produsele ICA Group intermediare sunt similare agenților de impregnare, dar au un conținut de substanta solida mai ridicat, oferă o acoperire mai buna și sunt mai ușor de slefuit. Alte caracteristici speciale includ simplitatea lor in aplicare și timpi de uscare scurti.
Gama grundurilor  ICA Group este diversă și cuprinde solutii pentru a satisface orice set de cerințe, cum ar fi, de exemplu, izolarea speciilor de lemn care conțin substanțe extractiveusurinta la slefuire, îndepărtarea redusa a fibrei lemnului, acoperirea mai mare, etc.

Lacuri

Pentru a completa un ciclu de vopsire și pentru a obtine un rezultat perfect, este important să selectați cel mai adecvat lac.
ICA Group oferă o gamă largă de lacuri pe baza de apa pentru exterior,avand un conținut ridicat de sustanta solida, putere de acoperire excelentă și rezistență foarte mare la blocare.
Aceste lacuri ofera, de asemenea, o bună rezistență la apă și permeabilitate bună la vapori de apă, crescând astfel durabilitatea obiectului vopsit.
Gama include, de asemenea, lac nanotehnologic transparent, care poate fi aplicat peste toate grundurile și agenții de impregnare. Aceste lacuri oferă o umezire buna a substratului, excelenta definire a porilor lemnul de foioase și o bună rezistență la blocare. Componenta lor specifica are ca rezultat o excelenta transparență, un nivel ridicat de rezistență la apă și opacitate stabila în timp.

Intretinere

EASY COAT
Regenerant pe baza de apa pentru rame din lemn si obloane.
Testele de laborator ale ICA Group demonstrează că utilizarea Easy Coat pentru curățarea uzuala  a ramelor de ferestre si a obloanelor face posibilă prevenirea degradarii peliculei de lac și menținerea intactă a frumuseții naturale a lemnului.

ARBOREA KIT
KITH2OP pentru întreținerea de ramelor de ferestre exterioare si obloane vopsite cu lacuri pe bază de apă:

FAST CLEANER detergent lichid neutru (500 ml).
EASY COAT gata de utilizare, regenerant transparent pe bază de apă pentru intretinerea uzuala a ramelor de ferestre si obloanelor (500 ml).
Laveta din microfibră pentru aplicarea EASY COAT.
Recomandat pentru întreținerea de rame exterioare si obloane.

CLEANDECK
Detergent pentru intretinerea lemnului invechit, aplicabil pe terase si deck-uri situate în aer liber, mobilier de gradina , rame pentru ferestre  si obloane din lemn.