Lomilux
Menu
Acoperiri pe baza de apa pentru interior

Obiectivul ICA Group este de a combina inovația, cu un grad inalt de calitate și un impact redus asupra mediului. Decizia de a se concentra pe dezvoltarea produselor pe bază de apă și UV (pe baza de apa sau pe baza de solvent) a fost luata cu mult înainte de creșterea actuală a gradului de conștientizare a problemelor de mediu. Motivația ICA Group a fost inițial de a ajuta la protejarea celor care lucrează cu aceste lacuri si vopsele și a celor  care trăiesc în contact cu produsele pe care sunt aplicate aceste lacuri si vopsele.
Multumita cercetarii inovatoare realizata de laboratoarele ICA Group, o gama larga de produse de vopsit pe bază de apă pentru interior a fost formulata; aceste acoperiri au caracteristici care se compara favorabil cu cele ale produselor uzuale pe bază de solvent.
ICA Group sustine demersurile clientilor de a trece de la produsele pe baza de solvent la cele pe baza de apa. Experții din laboratoare  împreună cu echipa de suport tehnic au oferit răspunsuri eficiente la cerințele clienților, prin dezvoltarea de produse inovatoare, de înaltă performanță, care sunt în măsură să ofere cele mai bune rezultate din punct de vedere estetic și de performanță, fără a compromite termenele de producție.
Produsele  pe bază de apă pot fi monocomponente sau bicomponente. Primele sunt deosebit de potrivite pentru utilizări simple, practice si economice, deoarece acestea sunt gata de utilizare, ușor de aplicat și oferă o economie materiala; orice material rămas după operațiunile de prelucrare poate fi reutilizat.
In contrast, produsele de vopsit bicomponente necesită adăugarea unui al doilea component – catalizatorul. Aceste produse sunt ideale pentru acoperirea suprafetelor care necesită un nivel ridicat de rezistenta chimica si duritate pe suprafață.
Produsele pe baza de apa, bicomponente ale ICA Group au primit marca LIFE a Uniunii Europene, care se acordă proiectelor care întruchipează un nivel ridicat de inovare tehnologică orientată spre protejarea mediului.
    Un mediu de lucru sănătos
    Ușor de aplicat
    Versatilitatea
    Rezultatele estetice / calitative excelente
    Excelenta rezistenta chimică /  fizica a lacului
    Diluarea cu apă
    Randament ridicat la folosire
    Curățarea instalatiilor de vopsit cu apă
     Prime de asigurare mai mici
ICA Group ofera game de acoperiri pe bază de apă pentru lemn, sticlă și podele din lemn.
Izolatori

Izolatorii sunt aplicati direct pe lemn, în scopul de a mentine nuanta suprafeței de lemn, pentru a bloca migrarea taninului, sau pentru s facilita aderența la suprafete uleioase și rășinoase imbunatatind cilul de vopsire.
ICA Group ofera izolatori transparenti monocomponenti sau bicomponenti.

Grunduri

Grundurile acționează la nivelul de umplere a porilor suprafeței (lemn masiv, furnir, MDF, melaminata) și sunt foarte importante pentru succesul ciclului de acoperire, deoarece acestea influențează nivelul de transparență și de acoperire al suprafetei.
ICA Group oferă o gamă largă de grunduri pe baza de apa pentru a se potrivi tipului de lemn utilizat, caracteristicilor de aplicare (rezistența la lacuiri repetate, acoperire și plenitudine, posibilitatea de slefuire, verticalitate, de umezire a substartului și transparență) și de tipul de efect  final dorit.
ICA Group ofera grunduri pe baza de apa transparente și pigmentate monocomponente și bicomponente.

Lacuri

Lacul are rolul de a proteja obiectul vopsit de stresul extern, la care este supus. În plusînzestrează suprafața cu proprietățile estetice și tactile dorite.
Gama ICA Group de lacuri pe bază de apă oferă o multitudine de opțiuni pentru a se potrivi unui set specific de cerințe care trebuie îndeplinite: suprafața care urmează să fie lacuite (lemn, parchet din lemn, sticlă), tipul de produs fabricatmod de lacuire (pulverizare, rola, turnare, imersie) și nivelul de performanță și caracteristicile dorite.
ICA Group a dezvoltat lacuri cu diferite niveluri de opacitate, de la lacuri lucioase pentru un finisaj lucios pana lacuri foarte mate pentru un efect natural; în cadrul gamei, standardele de calitate și de performanță rămân ridicate.
ICA Group ofera lacuri pe baza de apa transparente și pigmentate, monocomponente și bicomponente.