Lomilux
Menu
Acoperiri UV pe baza de apa

Pe baza experienței  acumulate inca de la începutul anului 1980 în domeniul produselor de vopsit pe bază de apă, în anul 2000 laboratoarele de cercetare și dezvoltare ale ICA Group, au adus pe piata o nouă provocare, prin formularea unuia dintre primele produse pe bază de apă care putea fi uscat cu ajutorul lămpilor UV. Astăzi, după mai bine de un deceniu,  ICA Group beneficiaza de o pozitie de frunte pe piata si de o echipa de cercetatori care se ocupa cu dezvoltatea acestor produse exclusiv.
Acoperirile UV pe bază de apă pot fi considerate din punct de vedere estetic echivalente cu cele acrilice bicomponente și poliuretanice pe bază de solvenți. Gama include atât produse pigmentate cat și transparente. În acest din urmă caz, principala caracteristică este abilitatea de a realiza aproape orice culoare, fără limitări la nuante, cu acoperire excelentă și stabilitate la lumină, depășind astfel limitele tipice ale produselor UV poliesterice sau acrilice. Datorită uscarii lor fizice, produsele UV pe baza de apa chiar fac posibilă  acoperirea de  obiecte tridimensionale. Nu în ultimul rând, este posibila  utilizarea ciclurilor de acoperire mixte atunci când este necesar, folosind grunduri acrilice UV și lacuri pe baza de apa UV, care ofera din plin  avantajele celor două tipuri de tehnologii.
Primeri si izolatori

Primerii sunt meniti să asigure o aderență maximă la substrat și un nivel ridicat de rezistență la supraacoperire. Izolatorii sunt destinati pentru aplicarea cu role pentru a îmbunătăți aderența pe furnir sau lemn masiv conțin substanțe uleioase.

Primeri și izolatori UV pe bază de apă transparenti

Grunduri sau fillere

Grundurile sau fillerele asigura aderenta la suprafata si slefuirea imediata după uscarea cu lămpile UV.

Grunduri transparente sau pigmentate UV pe baza de apa (inclusiv dublu tratament)
Conținut ridicat de substanta solida la grundurile transparente UV pe bază de apă.

Lacuri

O gamă largă de tipuri care diferă din punct de vedere al strălucirii, transparenței, distensiei si rezistentei chimice /fizice.

Lacuri UV pe bază de apă, mate și lucioase (de la 5 la 95 grad de luciu), transparente sau pigmentate cu ajutorul sistemului ICA COLOR, aplicabile peste grunduri UV pe bază de apă sau poliuretanice și fillere poliesterice sau acrilice, atât transparente și albe.