Lomilux
Menu
Acoperiri UV pe baza de solventi

Cercetarea continua in gasirea  soluțiilor tehnice de ultimă oră, precum și parteneriatul cu nume de top in productia de sistemelor de vopsire, au permis împreună cu ICA Group la formularea unor produse UV acrilice, poliesterice și poliacrilicice care raspund celor mai stringente teste cerute de clienti, care se gasesc in aceste produse un răspuns concret la cerințele lor de calitate, productivitate și emisiile reduse in atmosfera.
Produsele poliesterice si poliacrilice UV sunt utilizate pe o scara larga pentru vopsirea panourilor plate, datorită pretului  scazut; în plus, ele sunt suficient de reactive la vitezele  liniilor industrial de aplicare și oferă un nivel bun de finisaj. Ele sunt formulate cu rășini poliesterice nesaturate dizolvate în stiren. Stirenul functioneaza ca si solvent si are capacitatea de a reacționa in contact cu rășina și, prin urmare, de a contribui la conținutul total de substanta solida a peliculei.
Produsele poliacrilice combină caracteristicile produselor poliesterice și a produselor  acrilice, asigurand o economie din punct de vedere financiar.
Suprafete: suprafete furniruite plate, lemn masiv, MDF sau PAL, melamină și hârtie decorativa.
Comparativ cu produseleUV poliesterice, produsele UV acrilice au un nivel mai scăzut de  impact asupra mediului, deoarece monomerii pe care ii conțin au un nivel mult mai scăzut de volatilitate în raport cu stirenul continut de produsele poliesterice UV facand posibilă obținerea de produse cu 100% conținut de substanță solidă.
Produsele UV acrilice ale ICA Group oferă o excelenta elasticitate, aderenta si rezistenta  chimica / fizica. În plus, prin utilizarea primerilor  adecvati, acestea fac posibila rezolvarea unor probleme care afectează de obicei lemnul de rășinoase și aspectele legate de aderența pe suprafețele dificile, cum ar fi melamina, plastic și sticlă. Datorită reactivității lor, produsele sunt special concepute pentru vopsirea profilelor si ramelor,  satisfac nevoile de prelucrare la o viteză mare de transport, ceea ce este o cerință foarte frecventa în acest sector.
Suprafete: suprafețe furniruite plate și tridimensionale, lemn masiv, MDF sau PAL, melamină și hârtie decorativa, metal, plastic și sticlă.
Primeri si izolatori

Primerii sunt meniti să asigure o aderență maximă la substrat și un nivel ridicat de rezistență la supraacoperire. Izolatorii sunt destinati pentru aplicarea cu role pentru a îmbunătăți aderența pe furnir sau lemn masiv conținand substanțe uleioase.

Primeri poliesterici UV transparenti
Primeri acrilici UV transparenti și pigmentati

Grunduri sau fillere

Grundurile sau fillerele asigura aderenta la suprafata si posibilitatea de slefuire imediata după uscarea cu lămpi UV.

Produse poliesterice UV transparente sau pigmentate
Produse poliesterice parafinate UV transparente sau pigmentate
Produse acrilice UV transparente sau pigmentate
Produse poliacrilice UV transparente sau pigmentate

Lacuri

Exista o gamă largă de tipuri care diferă în functie de strălucire, transparență, distensie si rezistenta chimica /fizica.

Lacuri UV poliesterice, mate sau lucioase (de la 5 la 95 grad de luciu), transparente sau pigmentabile cu sistemul ICA COLOR, aplicabile peste grunduri UV sau fillere.
Lacuri poliesterice UV parafinate, transparente sau pigmentate  cu sistemul ICA COLOR
Lacuri acrilice UV, mate sau lucioase (de la 3 la 95 grad de luciu), transparente sau pigmentate cu sistemul ICA COLOR
Lacuri poliacrilice UV, mate sau lucioase, transparente sau pigmentabile cu sistemul ICA COLOR