Lomilux
Menu
Mobilier antichizat

Laboratorul de cercetare și dezvoltare al  ICA Group si laboratoarele Grupului Lomilux sunt angajate zi de zi in crearea de baituri, patine, efecte de antichizare și efecte speciale , în scopul de a fi în măsură să ofere clienților săi soluții noi pentru a reflecta procesul de evoluție continuă, care cuprinde, de asemenea, mobilierul antichizat. Echipa de tehnicieni lucrează în parteneriat cu cei mai importanti producatori de mobilier pentru a defini ciclurile, efectele si produsele utilizate pentru obtinerea  mobilierului antichizat.
Performante si avantaje estetice

Profunzime și transparență
Toate produsele ICA Group destinate acestui acest sector au fost concepute avand in minte transparența. Baiturile inchise la culoare, tipice pentru stilul de mobilier Bassano, face necesară utilizarea de produse specifice, care fac posibila evidentierea fibrei lemnului și colorarea lui, oferind piesei de mobilier lacuite un nivel ridicat de strălucire și profunzime. Acest aspect este deosebit de important mai ales pentru trecerea la produse pe bază de apă: inovatia nu trebuie să compromita caracteristicile impuse de secole de tradiție.

 

Aderența
Asigurarea ciclul de vopsire are aderența potrivita este un aspect foarte important. Deseori, compoziția ciclurilor de vopsire pentru mobilier antichizat necesită aplicarea mai multor straturi de diferite produse, iar acest lucru ar putea afecta negativ aderenta și rezultatul final. ICA Group are întotdeauna o grija deosebita cu privire la testarea propriilor cicluri de vopsire.

Rezistența la îngălbenire
Piesele de mobilier colorate necesită dezvoltarea de produse de vopsit monocomponente pe baza de apa si pe baza de solvent si care sa garanteze niveluri reduse de atenuare (schimbare) a culorii în lumină sau medii întunecate. În laboratorul de cercetare și dezvoltare al ICA Group, produsele monocomponente transparente sau pigmentate au fost create sa combine usurinta in utilizare cu stabilitatea excelentă și rezistență la îngălbenire.

Aplicare

Usurinta in utilizare
Stilul de mobilier artistic Bassano este in mod traditional un produs artisanal și de aceea ICA Group tinteste simplitatea, oferind produse monocomponente și gata de utilizat. Toate aceste produse fac posibilă atingerea unui nivel ridicat de recuperare, reducând astfel pierderile si costurile cu eliminarea deșeurilor.

Noi soluții pentru sistemele de aplicare existente
Produsele ICA Group, chiar și cele mai inovatoare dintre ele, se pot adapta perfect sistemelelor de aplicare deja existente, așa că nu necesită noi investiții în sisteme specifice.

Produse cu nivel scazut de impact asupra mediuluui

Gama de produse pe bază de apă monocomponente și bicomponente reduce emisiile de solvenți în atmosferă asigurând în același timp un nivel optim de performanță în materie de transparență și rezistență la îngălbenire.