Lomilux
Menu
Sistem tinometric Stain Mix

                    STAIN MIX este un sistem tintometric care este foarte apreciat de cei care lucreaza în industria lemnului, deoarece face posibilă obținerea unei soluții simple si realela problemele de baiture cu avantaje si economii considerabile in cadrul productiei. STAIN MIX a fost conceput nu numai pentru a facilita sarcina de baiture pentru cei care operează în cadrul industriei, dar și să-i învețe cum să selecteze și să producă un bait pe cont propriu. Deci, este mult mai mult decât o serie de baituri pentru lemn și mai mult decât un nou paletar  sau un catalog de culori: este un veritabil sistem pentru formularea și prepararea unei game extinse de baituri pentru lemn. STAIN MIX este un sistem ușor de utilizat, eficient, care este, de asemenea, flexibil și cuprinzător, deoarece permite utilizatorilor schimbarea din proprie intiativa între două tipuri diferite de pigmenti: IN și CNA. Seria IN este compusa din pigmenti pe bază de solvent, care pot fi diluati cu solvent sau apă, în timp ce pigmentii din seria CNA sunt pe bază de apă.
                 STAIN MIX este extrem de simplu de utilizat și este la îndemâna oricui. Incepand cu 16 pigmenti de bază concentrati, este posibila producerea altor 54 pigmenti concentrati, care pot fi realizate prin amestecarea a 2 sau 3 din cei 16 pigmenti de bază (numai în 3 cazuri este necesara amestecarea a 4 pigmenti de bază). Procentele pigmentilor de baza au fost formulate în mod special cu numere întregi, sau cel mult cu o zecimală, pentru a face mai ușora crearea unor cantități mici de baituri fara posibilitatea de a gresi. Baiturile pot fi produse fie gravimetric fie volumetric, obținandu-se același rezultatul final în ambele cazuri. Nuanțele din paletarul de culori pot fi create folosind diluanți specifici ai ICA Group sau apa, in 3 procente de diluție diferite. Acest lucru permite utilizatorului sistemului de a vedea variația în tonuri pe masura ce procentul dilutiei variază și astfel de a alege concentrația potrivită pentru nuanța dorită o concentrație care poate fi desigur, dacă este necesar, undeva între cele mai apropiate două nuanțe din paletarul de culoari. Este motivul pentru care sunt mult mai nuanțe care pot fi obținute, care poate fi văzut în topurile de culoare.

 

 

 

 

Avantajele sistemului
                Obținerea cu numai 16 baze a tuturor nuanțelor de culori din paletarul Stain Mix si a altor nuante intermediare.

Simplitate in formulare

Reproductibilitate consecventă.
Reducerea timpilor de productie și autonomie: nu este nevoie de a astepta  ca baiturile sa fie produse deoarece pot fi produse direct în orice moment.
Dobândirea unei înțelegeri în profunzime a formulării baiturilor pentru colorarea lemnului.
 Economii inregistrate la:
Costul de achiziție mai mic în raport cu costul de baturilor pre-diluate (gata de utilizare);
Evitarea risipei de bait;
Eliminarea stocurilor nevândute;
Reduce costurile de ambalare și costurile de eliminare a deseurilor aferente.