Lomilux
Menu
Baituri

Gama de baituri pe baza de apa si pe baza de solvent este la fel de nelimitata ca si creativitatea celor care le folosesc și este deschisa tuturor combinațiile posibile. Într-adevăr, ICA Group este întotdeauna în măsură să pună la dispoziția utilizatorilor săi (chiar și celor mai exigenti dintre ei), seria potrivita de baituri, patine și agenți de antichizare.
Pentru a satisface cerințele actuale din designul interior, ICA Group a formulat gama Activin de baituri reactive pe bază de apă. Datorită interacțiunii dintre aceste baituri reactive pentru stejar si castan și substanțele conținute în fibra lemnului, acestea permit, obținerea unor culori unice care dau lemnului un efect foarte neobișnuit.
Baituri pe baza de solvent

Baituri pe baza de solvent pentru uz general (IN). Toate sunt diluabile cu solvent sau apa (dilutia variaza în funcție de intensitatea dorită a culorii), cu excepția produselor IN47 și IN914, care pot fi diluate numai cu solvent. IN61 nu poate fi diluat cu D1016 sau D2000, se recomandă utilizarea de D1030 la 5%. Aceste baituri sunt culorile de bază care pot fi utilizate pentru a produce toate culorile posibile ale sistemului tintometric STAIN MIX.

Lacuire:
Produse pe baza de apă sau pe bază de solvenți nitro, poliuretanice și acrilice pot fi aplicate peste aceste baituri. Produsele poliesterice pot fi utilizate numai după aplicarea izolatorului IS201.

Concentrati pe baza de apa

Baiturile pe bază de apă (CNA), pot fi diluate cu apă, au stabilitate excelentă la lumina. Ele pot fi folosite pentru colorarea oricarui fel de mobilier.
Aceste baituri sunt compatibile cu produsele noastre de vopsit pe bază de apă pentru interior și exterior, precum și în combinație cu bazele adecvate acestea pot fi folosite pentru a crea agenți de antichizare (patine), produse pensulabile , produse de aplicat prin pulverizare / la rola / prin imersie și agenți de impregnare pe bază de apă.
Aceste baituri sunt culorile de bază ce pot fi utilizate pentru a produce toate culorile posibile ale sistemului tintometric STAIN MIX.

Lacuire:
Produse pe baza de apă sau pe bază de solvenți nitro, poliuretanice și acrilice pot fi aplicate peste baituri. Lacuirile poliesterice pot fi utilizate numai după aplicarea izolatorului IS201.

Baituri transparente

Baituri foarte transparente (INT) care sunt rezistente la aplicarea produselor de vopsit pe bază de apă. Diluabil cu apa sau solvent raportul depinde de intensitatea culorii dorite. Dacă se dilueaza cu apă, baitul trebuie utilizat in 24 de ore, în caz contrar, este necesar să se adauge 1% AD92 aditiv de stabilizare.

Lacuire:
Se pot utiliza produse pe baza de apa sau produse pe bază de solvent. Nuanta baitului devine putin mai pala, atunci când sunt utilizate produse de vopsit pe baza de solvent.

Concentrati pe baza de apa transparenti

Baituri pe bază de apă (CNW), diluabile în apă, cu transparență bună și uniformitate excelente, chiar și atunci când sunt aplicate în cantități mari. Aceste baituri sunt utilizate pentru colorarea tuturor tipurilor de mobilier.
Acestea sunt compatibile cu produsele noastre de vopsit pe bază de apă pentru interior și în combinație cu bazele adecvate acestea pot fi folosite pentru a crea agenți de îmbătrânireproduse pentru aplicare la pensula și  produse pentru aplicare prin pulverizare /la rola / pentru imersare.

Lacuire:
Pot fi aplicate peste aceste baituri produse nitro, poliuretanice, acrilice și produse pe baza de apa(mono și bicomponente). Produsele poliesterice pot fi utilizate numai după aplicarea izolatorului IS201.

Concentrati pe baza de solvent

Baituri concentrate pe baza de solvent (SNC), cu transparență excelentă și stabilitate la lumină. Potrivit atât pentru colorarea lemnului netratat cat și pentru colorarea straturilor de bază. Aceste baituri coloreaza suprafața lemnului chiar si cu un ton.

Lacuire:
Produse pe baza de apă sau pe bază de solvenți nitro, poliuretanice și acrilice pot fi aplicate peste aceste baituri. Produsele poliesterice pot fi utilizate numai după aplicarea izolatorului IS201.

Glazuri pe baza de apa / pe baza de solvent

Baituri care se pot sterge, semi-transparente, disponibile în ambele versiuni: pe bază de solvenți (GL) și pe bază de apă (GLW). Culoreaza lemnul dandu-i in acelasi timp un aspect antic. Special recomandat pentru mobilier de epocă sau mobilier in stil arte povera„. Glazurile din seria GL sunt ideale pentru evidentierea porilor lemnului, în timp ce glazurile din seria GLW sunt ideale pentru schimbarea culorii suprafetei lemnului chiar si cu un ton.
Glazurile pe baza de solvent cu uscare rapida din seria GLR disponibile la cerere.

Lacuire:
Pot fi aplicate produse pe baza de apa,  produse pe baza de solvent nitro, poliuretanice sau acrilice.

Glazuri pe baza de apa transparente

Baituri care se pot sterge, transparente, pe baza de apa (GLH). Coloreaza lemnul dandu-i un aspect antic. Special recomandat pentru mobilier de epocă sau mobilier in stil arte povera„. Comparativ cu glazurile din seria GLW, glazurile din seria GLH sunt mai transparente, dar isi păstrează bine puterea de uniformizare

Lacuire:
Pot aplicate peste aceste glazuri produse pe baza de apa, produse de baza de solventi nitro, poliuretanice, acrilice.

Baituri pastel pe baza de solvent

Baituri pe baza de solvent (TP) care dau nuanțe pastelate pieselor de mobilier.

Lacuire:
Produse nitro, poliuretanice și acrilice, atât în versiunea pe baza de apa cat și în versiunea pe bază de solvent, pot fi aplicate peste aceste baituriProdusele poliesterice pot fi utilizate numai după aplicarea izolatorului IS201.

Baituri pozitive pe baza de apa

Baituri reactive pe bază de apă (CP), special concepute pentru colorare lemnului de conifere, astfel încât sa scoata in evidenta nervurile.

Lacuire:
Pot fi aplicate produse pe baza de solvent poliuretanice și acrilice peste aceste baituriProdusele poliesterice pot fi utilizate numai după aplicarea izolatorului IS201.

Agenti de imbatranire pe baza de solvent/ pe baza de apa

Patine pe baza de solvent (INV) si pe baza de apa (INVA) usor de indepartat. Deosebit de potrivit pentru îmbătrânirea artificială a mobilierului și pentru obtibnerea efectului decape .

Lacuire:
Pot fi aplicate peste aceste produse de imbatranire produse pe baza de apa, produse pe baza de solvent poliuretanice si acrilice.

Baituri pe baza de apa pensulabile

Baituri pe baza de apa cu aplicare la pensula, gata de utilizat (PN).

Lacuire:
Pot fi utilizate peste aceste baituri produse de vopsit pe baza de apa sau pe baza de solvent acrilice.

Concentrati

Baituri corective pe baza de solvent (CN) pentru vopsiri pe baza de solvent.
Utilizate pentru schimbarea culorii finale a obiectului vopsit și de minimizare a variațiilor de culoare ale suprafeței.

Baituri reactive pe baza de apa

Gama Activin pe bază de apă foloseste reactivitatea baitului odată ce intră în contact cu taninul conținut în speciile de lemn cum ar fi stejar si castan. Mai exact, aceste baituri doteaza lemnul tratat cu un dram de caracter și un sentiment marcat de naturalețe, care nu poate fi realizat cu alte tipuri de produse.

Baituri reactive pe bază de apă destinate in mod special pentru aplicari pe stejar si castan.
Poate fi aplicate  pardoseli din lemn și mobilier de interior.
Interacțiunea cu taninul din lemn face posibilă realizarea unor colorari unice si a unor efecte neobișnuite.
Scoate in evidenta lemnul, producând un rezultat estetic foarte natural.
Sunt produse ecologice.

Lacuire:
Natura acestor baituri reactive pe bază de apă înseamnă că ele pot fi acoperite exclusiv cu grunduri și izolatori pe bază de solvenți, atât poliuretanici cat și acrilici.
Ulterior, se poate lacui cu lacuri pe baza de apa.